Hos Aarhus CrossFit tilbyder vi mere end 80 hold om ugen, så uanset din alder, højde, drøjde, køn og diverse skavanker eller skader, er der et hold for dig.

Nedenfor kan du læse en beskrivelse af vores hold.

Vi glæder os til at træne sammen med dig på havnen!

Beginners Class

Beginners Class er for dig, der gerne vil have en mere personlig introduktion til CrossFit. Det er et 4 ugers forløb designet til at introducere dig for CrossFits grundlæggende bevægelser, samt grundlaget for at leve et sundt og aktivt liv – således at du kan opleve stor succes i din videre CrossFit træning.

Tilmelding foregår enten i receptionen eller ved at skrive en e-mail til reception@aarhuscrossfit.dk.

Cardio WOD

Vores Cardio WOD-hold er egentlig, som det lyder primært cardio.

Der kommer ingen tunge løft, men der er derimod mere fokus på maskiner og bodyweight-øvelser.

Endurance

Vores Endurance-hold er for dig, der ønsker en ekstra udfordring i din træning. Disse hold foregår altid udenfor og kan være længere end de sædvanlige WODs.

Derudover er der også altid fokus på, at den enkeltes udholdenhed udfordres.

Fight Gone Bad

Fight Gone Bad låner sin struktur fra Ultimate Fighting, så der bliver trænet i 5 min non-stop (1 min på 5 forskellige øvelser), efterfulgt af 1 min pause. Dette køres mellem 3 og 5 gange. I en Fight Gone Bad forsøger man at træne i alle niveauer for at efterligne uforudsigeligheden i en kamp – man bliver dog ikke slået på! Den eneste modstander man har, er én selv. Selvom der findes en oprindelig Fight Gone Bad, vil der på dette hold blive brugt frit af forskellige øvelser, så det kun er strukturen på WOD’en, der kan forventes.

How did it feel?

Like a fight gone bad!

Disse var ordene, da Coach Gregg Glassman spurgte UFC-letvægtsverdensmester BJ Penn, hvordan det program han netop havde sendt ham igennem, føltes. På FGB-holdet er mottoet: Vi er sammen om at kæmpe mod os selv!

Gymnastics

På Gymnastics-holdet arbejder vi med de gymnastiske bevægelser inden for CrossFit såsom kipping alene, muscle-ups med både strict og kipping, pistols, handstand/handstand walk og handstand push-ups.

Udover dette udfordrer vi også nogle gange os selv med bevægelser uden for CrossFit verdenen og laver ting såsom meat-hook, dragon pistols og hovedstand – og alle kan være med!

Meld dig til og bliv udfordret.

Introtime

Vi har Intro-hold hver tirsdag 19.00–20.30 & søndag 13.00–14.30.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med CrossFit, for at finde ud af om det faktisk er så hårdt og svært som alle går og siger?

Psst… Det er det slet ikke!

Uanset din alder, højde, drøjde, køn, diverse skavanker eller skader, kan ALLE øvelser tilpasses, så de passer til netop dig og dit tempo.

Konkurrencehold

Århus CrossFit’s konkurrenceholdstræninger er for dig, der ønsker at prøve kræfter med at konkurrere i CrossFit.

Der er bestemte krav for at deltage på holdene, hvilket du kan høre mere om ved at kontakte reception@aarhuscrossfit.dk.

Masters

Er du over 45 eller føler dig sådan, så mød op til Masters.

Det bliver stadig udfordrende, men vi lægger vægt på skaleringer, så tag manden eller konen under armen og kom ned på havnen.

Talenthold

Århus CrossFit’s talentholdstræninger er for dig, der ønsker at prøve kræfter med at konkurrere i Crossfit.

Der er bestemte krav for at deltage på holdene, hvilket du kan høre mere om ved at kontakte reception@aarhuscrossfit.dk.

Team-WOD

På Team-WOD kan du prøve en fed makker-workout sammen med nogle af dine med-CrossFittere. I vil være 2, 3, 4 eller flere sammen – det vil være forskelligt fra gang til gang.

Det er ikke nødvendigt at finde makkere på forhånd, men bare møde op – så bliver I opdelt i hold til timen. WOD står for Workout of the Day, og som navnet antyder er det derfor en ny udfordrende træning hver eneste gang.

Derudover anbefaler vi som minimum at have været igennem nogle basichold inden deltagelse i Team-WOD.

VL (Vægtløftning)

VL-holdet er for dig, som ønsker at blive bedre til vægtløftning. Der vil på timerne blive arbejdet med fleksibilitet, teknik og styrke, som vil gøre dig bedre til øvelserne træk og stød.

Undervisningen vil bære præg af princippet “kvalitet frem for kvantitet”. Det vil sige at det ikke kun går ud på at løfte mange kilo, men derimod bliver der lagt meget vægt på hvordan kiloene løftes. På VL-holdet er der plads til alle uanset niveau. Både nye, øvede, unge og ældre løftere er velkomne.

Timerne vil være bygget op med en vægtløftningsspecifik opvarmning samt udstræk, efterfulgt af en stor teknisk del, hvor der vil blive fokuseret meget på deløvelser, men også på det fulde løft. Den sidste del af timen afsluttes med en styrkedel, der indeholder relevante styrkeøvelser i forhold til vægtløftning.

WOD

WOD står for Workout of the Day, og som navnet antyder, er det derfor en ny udfordrende træning hver eneste dag. Man har selvfølgelig mulighed for at skalere øvelserne, således at alle kan være med.

Alle WOD’s er nøje gennemtænkt for at give en varieret træning. Det vil sige at du i princippet kan være med hver dag uden at træne de samme muskelgrupper flere dage i træk.

Yoga

Yoga er bygget op omkring øvelser for smidighed, balance, styrke, udholdenhed og afspænding. Yoga er for dig, der ønsker at øge kropsbevidstheden, fremme kroppens restitution, forebygge skader, reducere stress samt løsne op for spændinger.

Der er under hele timen fokus på åndedræt, kropskontrol og indre ro for at skabe øget forbindelse mellem krop og sind. Yoga er for alle – uanset alder, køn, størrelse, erfaring, styrke og smidighed. Deltagelse på timen kræver udelukkende, at du har lyst til at udfordre dig selv og din krop, og at du tør lytte til kroppens signaler og respondere ærligt på det, den fortæller dig. Timen vil variere i indhold og fokus fra gang til gang.

Young Guns

Vores Young Guns-hold er for børn og unge i alderen 10-16 år. Her lærer de unge at udfordre sig selv fysisk, med en blanding af vægtløftning og CrossFit. Selvom der er fokus på fysisk træning, foregår træningen stadig gennem leg, hvor det vigtigste mål er at skabe bevægelsesglæde.